Saturday, December 5, 2009

Sommige Nuttige tips voor veilig online winkelen Van de FTC

Denken over winkelen voor de feestdagen? Het is geen geheim dat browsen en online kunt kopen bespaart u tijd, geld en moeite. De Federal Trade Commission (FTC), de consument van de natie Protection Agency, zegt shoppers die stoppen met roken en na te denken voordat ze klikken kunnen een online Scrooge voorkomen dat bemoeien met hun aankopen en uiteindelijk hun vakantie plezier.


De FTC en de technologische industrie onlangs OnguardOnline, een campagne om consumenten te helpen online veiligheid te integreren in hun dagelijkse online routines. Het agentschap zegt dat consumenten die een paar voorzorgsmaatregelen wanneer ze online kunnen helpen bij het minimaliseren van de kans op een ongeluk. Onder de tips van OnGuardOnline.gov zijn:


Weet wie je te maken hebt met.

Iedereen kan ingesteld online winkelen. Bevestig fysieke adres van een online verkoper en het telefoonnummer voor het geval u in contact te komen met hen. Als u een e-mail of pop-up bericht van de verkoper, terwijl u surft dat vraagt om financiële informatie, geen antwoord, of klik op de link in het bericht. Legitieme bedrijven vragen niet om deze informatie via e-mail of pop-ups.


Lees tussen de lijnen.


Lees de beschrijving van de verkoper van het product nauw, vooral de kleine lettertjes. Woorden als "refurbished", "vintage" of "close-out" kan erop wijzen dat het product in minder-dan-mint condition; naam-merk items met "te mooi om waar te zijn" prijzen konden vervalsingen zijn.




Bereken de kosten.


Check out websites die prijsvergelijkingen en vervolgens te vergelijken "appels met appels." Factor verzendkosten in de totale kosten van de bestelling. Dan, stapel deze kosten tegen uw budget en behoeften.


Betalen met credit card of betaalkaart.


Stuur geen contant geld onder alle omstandigheden. Als u betaalt met credit card of betaalkaart online, zal uw transactie worden beschermd door de Fair Credit Billing Act. Volgens deze wet, hebt u het recht te betwisten kosten onder bepaalde omstandigheden en tijdelijk inhouden betaling, terwijl de schuldeiser onderzoekt. In het geval uw credit card of betaalkaart gebruikt wordt zonder uw medeweten en toestemming, je over het algemeen aansprakelijk zijn voor niet meer dan $ 50 in de kosten per kaart. Veel bedrijven houden de consument niet verantwoordelijk voor eventuele ongeoorloofde kosten gemaakt online, en sommige creditcardmaatschappijen kan extra garantie, terugkeer, en / of aankoop uitkeringen.


Check de voorwaarden van de deal,



Net restitutie beleid en leveringsdata. Kunt u het object retourneren voor een volledige terugbetaling? Als je terug te sturen, wie betaalt de verzendkosten of uitzetten vergoedingen? Controleer op wanneer u kunt verwachten om uw bestelling te ontvangen. De wet vereist verkopers om items zoals beloofd schip of binnen 30 dagen na de besteldatum indien er geen specifieke datum is beloofd. Kan de ontvanger terug uw gift? Als dat zo is, vraag dat een gift ontvangstbewijs worden opgenomen in het pakket.




Houd een papieren spoor.


Afdrukken en opslaan gegevens van uw online transacties, waaronder de productomschrijving en de prijs, de online-ontvangst, en kopieën van alle e-mail je wisselen met de verkoper. Lees uw creditcard verklaringen als u ze ontvangt om op de uitkijk voor ongeoorloofde kosten.


Niet e-mail niet uw financiële informatie.



E-mail is geen veilige methode van overdracht van financiële of persoonlijke informatie zoals uw creditcard, bankrekening of sofinummer. Als u begint een transactie en wilt u uw financiële informatie te verstrekken via de website van een organisatie, op zoek naar indicatoren die de site veilig is, net als een slot-pictogram op de status van de browser of een URL van een website die begint met "https:" (de " s "staat voor" secure "). Helaas is geen indicator onfeilbaar en sommige frauduleuze sites hebben de beveiliging iconen gesmeed.


Gebruik anti-virussoftware en een firewall en update deze regelmatig.


Anti-virus software beschermt uw computer tegen virussen die uw gegevens kan vernietigen, trage prestaties van uw computer, leiden tot een crash, of zelfs laten spammers om e-mail te verzenden via uw account. Het scant uw computer en inkomende e-mail op virussen, ze te verwijderen. Uw anti-virus software moet regelmatig bijwerken met tegengif om de laatste 'bugs' in het verkeer via het internet. Firewalls helpen houden van hackers die uw computer gebruikt voor het verzenden van uw persoonlijke gegevens zonder uw toestemming. Denk aan een firewall als een bewaker, kijken naar buiten pogingen om uw toegang tot het systeem en het blokkeren van communicatie naar en van bronnen die u niet toestaan. Als uw besturingssysteem niet over een firewall, krijgen aparte software firewall, of te installeren hardware firewall - een extern apparaat dat firewall-software omvat.






Controleer de privacy van een bedrijf beleid voordat zaken doen.



Het moet u laten weten welke persoonlijke gegevens van de website-exploitanten zijn het verzamelen, waarom en hoe ze gaan gebruiken. Als u niet kunt een privacybeleid vinden - of indien u niet kunt begrijpen - overwegen om uw bedrijf op een andere site dat is meer veiligheid-bewust en klantvriendelijk.


Wrapping It All Up


Winkelen online is precies willen gaan winkelen in het winkelcentrum! Je zou het niet uw auto ontgrendeld en lopen met al uw aankopen liggen op de achterbank terwijl u gebladerd door de winkels in het winkelcentrum, zou je?


Dat klopt, zou je niet ... dat is gewoon gezond verstand!


Gebruik dezelfde gezond verstand terwijl je online winkelen dit vakantieseizoen.


Wij wensen u en de uwen het beste dit vakantieseizoen en hopen dat u een geweldig 2010!

No comments:

Post a Comment