Saturday, December 5, 2009

"Betalende" IT SAFE

De meeste online shoppers gebruik van creditcards te betalen voor hun online aankopen. Maar debetkaarten - die handelaren machtigen om uw bankrekening elektronisch debet - zijn steeds meer in gebruik. Uw betaalkaart kan een automatische teller machine (ATM) kaart die kan worden gebruikt voor kleine aankopen.



Ter voltooiing van een debetkaart transactie, moet u wellicht gebruik maken van een persoonlijk identificatienummer (PIN), een vorm van een handtekening of andere identificatie, of een combinatie van deze kenmerken. Sommige kaarten hebben zowel credit-en debetnota kenmerken: U selecteert de optie betaling op de point-of-sale.


Maar vergeet niet, hoewel een debetkaart kan uitzien als een creditcard, het geld voor debet-aankopen is vrijwel direct overgeboekt van uw bankrekening de rekening van de handelaar. Bovendien is uw aansprakelijkheid beperkingen voor een verloren of gestolen bankpas en ongeoorloofd gebruik zijn verschillend van uw aansprakelijkheid als uw creditcard is verloren, gestolen of gebruikt zonder uw toestemming.


Andere elektronische betalingssystemen - soms aangeduid als "elektronisch geld" of "e-geld" - ook nu gebruikelijk zijn. Hun doel is om de aankoop eenvoudiger. Bijvoorbeeld, "waarde is opgeslagen" kaarten laten je contante waarde over te dragen aan een kaart. Ze worden vaak gebruikt op het openbaar vervoer, op hogescholen en universiteiten, bij benzinestations, en voor prepaid telefoon te gebruiken. Veel detailhandelaren verkopen ook waarde is opgeslagen kaarten in plaats van cadeaubonnen. Sommige waarde is opgeslagen kaarten offline werken, zeg, om een reep te kopen aan een automaat, anderen werk online, bijvoorbeeld om een item te kopen van een website, sommige hebben zowel offline en online functies. Sommige kaarten kunnen worden "geladen" met toegevoegde waarde, bij een geldautomaat, andere kaarten zijn "beschikbaar" - je ze weg te gooien nadat u gebruik maken van alle hun waarde. Sommige waarde is opgeslagen kaarten bevatten computerchips die hen "smart"-kaarten: Deze kaarten kunnen gedragen als een creditcard en een bankpas en bevat mogelijk ook opgeslagen waarde.


Sommige Internet-based betalingssystemen mogelijk waarde te worden ingediend door middel van computers, ook wel 'e-portemonnee. "U kunt gebruik maken van' e-portemonnee" naar "microbetalingen" - zeer kleine online of offline betalingen voor zaken als een tijdschrift of fast food te maken .



Als je iets kopen met behulp van uw e-wallet, het saldo op uw online account daalt met dat bedrag. "E-portemonnee" kunnen werken met een vorm van opgeslagen waarde of door automatisch openen van een account die u hebt ingesteld via een computer systeem is aangesloten op uw creditcard of bankpas account.


"Betalende" IT SAFE


Wij raden u aan om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw transacties veilig zijn en uw persoonlijke informatie wordt beschermd. Hoewel je niet kunt fraude of bedrog controle op het internet, kunt u maatregelen nemen om het herkennen, het voorkomen en het verslag. Here's how.


 Gebruik een veilige browser - software die versleutelt of klautert de aankoop informatie die u verstuurt via het internet - te helpen bewaken de veiligheid van uw informatie zoals deze wordt verstrekt aan een website. Zorg ervoor dat uw browser heeft de meest up-to-date codering met behulp van de nieuwste versie beschikbaar van de fabrikant. U kunt ook downloaden sommige browsers gratis via het internet. Bij de indiening van uw aankoop informatie, om te kijken voor de "lock" icoon op de status van de browser, en de woorden 'https' in de URL-adres van een website, moet u uw informatie veilig is tijdens de transmissie.


 Controleer de privacy van de site beleid voordat u persoonlijke financiĆ«le informatie te verstrekken aan een website. In het bijzonder, bepalen hoe de informatie zal worden gebruikt of gedeeld met anderen. Controleer ook de verklaringen van de site over de zekerheid voor uw informatie.



• informatieverschaffing Sommige websites 'zijn gemakkelijker te vinden dan anderen - blik op de onderkant van de homepage, op bestelling vormen of in de "About" of "Vragen"-sectie van een site. Als u niet tevreden bent met het beleid, overweeg zakendoen elders.


• Lees en begrijp de restitutie en scheepvaart beleid van een website die u bezoekt, voordat u uw aankoop. Kijk goed op onthullingen over de restitutie van de website en de scheepvaart beleid. Nogmaals, zoeken via de website voor deze bekendmaking.


• Houd uw persoonlijke gegevens prive. Geef nooit uw persoonlijke gegevens - uw adres, telefoonnummer, sofi-nummer, bankrekeningnummer of e-mail adres - tenzij je weet wie de informatie verzamelen, waarom ze verzamelen en hoe ze zullen gebruiken.


• Geef betaling gegevens alleen om bedrijven die u kent en vertrouwt, en alleen wanneer en waar het wenselijk is - zoals een bestelformulier. Geef nooit je wachtwoord aan niemand online, zelfs uw Internet service provider. Download geen bestanden naar u verzonden door vreemden of klik op hyperlinks van mensen die u niet kent. Het openen van een bestand kan blootstellen uw systeem op een computer virus of een programma dat kan kapen uw modem.


• bijhouden van uw online transacties en check uw e-mail voor contacten met handelaren met wie u zaken doet. Handelaars kan u belangrijke informatie over uw aankopen.



• Controleer uw maandelijkse creditcard-en bankafschriften voor eventuele fouten of niet-geautoriseerde aankopen snel en grondig. Houd uw credit-of betaalkaart uitgevende instelling direct of uw creditcard of betaalkaart of chequeboek verloren of gestolen is, of als u vermoedt dat iemand met behulp van uw rekeningen zonder uw toestemming.

No comments:

Post a Comment